Wat is een Dashboard?

Een dashboard is een combinatie van datalogging en preventieve lekdetectie. Door het plaatsen van dataloggers op belangrijke punten in uw systeem is het mogelijk om constant te zien wat er gaande is in uw productie. Dit heeft meerdere voordelen, van lekdetectie tot het besparen van energie en geld.

Waarom een Dashboard voor perslucht?

Perslucht is een veilige en veelvuldig toegepaste energiedrager in de industrie. Echter het opwekken van perslucht is kostbaar. Ongeveer 90% van de lektrische energie van een compressor gaat verloren aan warmte.

Bedrijven kunnen veel geld besparen door perslucht zo efficiënt mogelijk te gebruiken.

Het Dashboard is een uitstekend systeem om dit mogelijk te maken.

Efficiëntie van de Compressor(en)

Het type compressor, vermogen en de configuratie van compressoren bepaald voor een groot deel de efficiëntie van de persluchtproductie. Met behulp van het Dashboard kan een verloop van efficiëntie (kwh/m3) worden gemonitord.

Tijdig ingrijpen bij een negatief verloop door controles en aanpassingen op de regeling en configuratie van compressoren kan niet alleen geld besparen op energie, maar ook op onderhoudskosten van compressoren en kosten door productieuitval.

Druk verliezen

Veel persluchtsystemen staan op een onnodig hoge werkdruk ingesteld. Het produceren van een 1 bar hogere werkdruk kan ongeveer 7% aan energie kosten. Het aanhouden van een zo laag mogelijke werkdruk levert dan ook een besparing op. Aanwezige lekkages zullen ook minder perslucht verliezen.

Ons dashboard kan zo ingesteld worden dat u bericht word over afweikingen van een ingestelde veilige minimum werkdruk. Het blootleggen van probleempunten in het leidingssysteem ter aanzien van drukval is dan ook gemakkelijk. Dat heeft volledige controle en zekerheid over uw systeem als gevolg.

Lekkage verliezen

15-30% van de opgewekte perslucht gaat ongebruikt verloren als gevolg van lekkages. Met hulp van het Dashboard wordt het verbruik permanent gemonitord en kan verhoging direct aangepakt worden. Ook het localiseren van lekkages, met name in grotere plaats is eenvoudig. Het snel ontdekken en repareren van lekkages levert direct een besparing op.

Zo kunt u gemakkelijk het verbruik per afdeling of machinelijn in de gaten houden. Denk daarbij ook aan stilstandverbruik. Het monitoren gaat gemakkelijk door de mogelijkheid om min/max grenswaarden per meetpunt in te stellen.

Service van Pneunet

Bij uw dashboard is ook de mogelijkheid om de expertise en assistentie van Pneunet te krijgen in het optimaliseren van uw machinelijn/systeem. Bij Pneunet zijn we constant bezig met het optimaliseren van persluchtsystemen. Ondertussen hebben we onze eigen software geschreven voor het bijhouden van de integriteit van het Dashboard. Zo kunt u gemakkelijk de data bekijken in overzichtelijke grafieken.

Meer weten?

Afspraak makenimport_contacts